3293 poze   151137 vizite
Albume
2010   Plante de gradina 2010   Prin gradina   Septembrie 20102012   Hibi 2012   Si a sosit noiembrie2013   Aprilie in gradina   Aquilegii 2013   August   Clematite si hoste   Diverse in gradina   hibiscusi de vara si altele   Hortensii   Iulie   Iunie   Iunie   Maci   Roze      In noiembrie      Roze 22014   aprilie   Dupa 20 martie   Februarie si martie   Hortensii   ianuarie   IULIE 2014   IUNIE 2014   La jumate de florar si final de luna   Leandri      Oleanderi   Mai Florarul   Muscate 2014   Nemtisori   Noiembrie 2014   Oxalisi 2014      Oxalisi 2015      oxalisi 2016      si in 2017   Roze 2014   Roze pitice2015   Alimentare   April   Aquilegii   AUGUST si SEPTEMBRIE   Clematis   Geranium   Hibiscusi in soare   Hosta   Irisi pitici   Iulie cu de toate   Iunie luna a 6a   Luna mai in gradina si ghivece      Si iarasi mai   Martie la final si primul april   Muscate   Narcise   Niste trandafiri      2016 trandafiri   Polygonatum latifolium   Toamna2016   Aug si sept in ghivece si gradina   Din iunie si iulie   Gerar   Martisor cu snur usor      rasaduri   Prier si florar2017   Cate ceva si prin aprilie   Heuchere hoste si ferigi   Mai   martie   Plante   Prin iunie   septembrie2018   Crini   Echinacee margarete si altele   Iunie si iulie   Luna opt si noua   Tot in gradina in luna mai2019   Luna mai   luna62022aaa Vanzare coacaz rosu JonkheeraaGossypium hirsutum sau bumbacul urcatorARUNABLANKA si Gubi hoinarul   2014 el si ea   Puiuti 2012 si 2013 iunieDe-ale gurii   Bucate semiinventate   De vara   PainiDICHONDRAEchinaceeHibiscus BLACK METALSUCULENTE   Suculente pe perete aug 2015   Suculentele din 2016

membru din 11 iulie 2009

Bucate semiinventate

GALUSTE DE CONOPIDA.
Conopida fiarta si pasata cu adaos de ou,bulgur si un strop de faina pentru a lega putin compozitia .Fierte in apa cu sare.La eliberarea din apa se pune o lacrima de ulei de masline,parmezan ras (sau cascaval) din belsug si tocatura semifina de patrunjel si frunza proaspata de morcov.Pentru vegetarieni!


SALATA DE CARTOFI DULCI.
Am adaugat si un cartof "normal' ca sa dispara dulkceata excesiva a cartofului dulce.
Se asezoneaza cu sos din mustar de Dijon,ulei de samburi de struguri,o lingurita de sos soia,lamiie /multa dupa gustul meu/ si patrunjel tocat foarte marunt.
Se adauga oua de prepelita,ceapa rosie (sau verde cine are ) si ansoa.
Vegetariana!!!

KNACKEBROT /paine crocanta din faina neagra si secara cu putine calorii.

BUDINCA DE FULGI DE OVAZ
Mai putin obisnuita pentru deserturile apetisante care contin mult zahar,oua,unt si fainuri aceasta budinca este gustoasa si foarte usor de facut pentru cine este adeptul unui stil de viata sanatos dar care in acelasi timp adora dulciurile (adica eu !!!).

In loc de zahar caramelizat pentru a tapeta fundul cratitei am folosit melasa peste care am pus merele taiate subtire si pudrate cu scortisoara.
Deasupra un amestec de lapte,fulgi de ovaz,praf de stevie dulce in loc de zahar si 1 singur ou pentru a lega compozitia.
Se amesteca cu fructe uscate taiate bucatele (orice fruct uscat).
Sta la cuptor pina se incheaga bine .
Se poate minca pentru cine doreste cu fructe confiate,fructe din compot,sirop de fructe,miere,etc.

Niste LEGUME SOTATE :fenicul,telina,morcov,salota,gulie,vinete si ardei condimentate cu busuioc si nucsoara si stropite cu lamiie fierte in ulei de cocos si zeama de zarzavat .
O cina usurica pentru vegetarieni.
Ciuperci umplute cu branza de capra
Ciuperci umplute cu branza de capra
Pasta de ciuperci cu seminte de pin
Pasta de ciuperci cu seminte de pin
Piure de mazare cu menta
Piure de mazare cu menta
Budinca din fulgi de ovaz cu melasa si stevie dulce,mar copt si portocale confiate
Budinca din fulgi de ovaz cu melasa si stevie dulce,mar copt si portocale confiate
O recidiva:salata de carfi dulci cu sos de marar si capere
O recidiva:salata de carfi dulci cu sos de marar si capere
Invitatie la o cina usoara
Invitatie la o cina usoara
cu legume sotate (fenicul,gulie,vinata,ardei....)
cu legume sotate (fenicul,gulie,vinata,ardei....)
Pui thailandez (fara urma de prajeala)
Pui thailandez (fara urma de prajeala)
Sfecla.Un altfel de ...
Sfecla.Un altfel de ...

Comentarii album • 22
yasmin23 20 aprilie 2017  
M-ați făcut curioasă ;)
Mărul golit de sâmburi și umplut cu brânza??sau tăiat felii ??
Raportează
Gabiuta 20 aprilie 2017  
Da,golit .Daca imi aduc aminte bine, ca e de mult albumul, am folosit o lingurita cu coada lunga.Stiu ca au iesit bune.
Raportează
yasmin23 20 aprilie 2017  
Mulțumesc frumos !
:) eu am o 'sculă' specială (o să-i fac o poză-pe albumul 1-8 Martie ) cu care scot tot mijlocul mărului o folosesc mai ales când fac prăjitura cu mere!Este foarte practică dar e nevoie și de puțină forță :)
Raportează
Teiului 30 septembrie 2015  
Superbe preparate! Va felicit!
Raportează
Gabiuta 30 septembrie 2015  
Multumesc ....e asa vechi albumul.Nu prea m-am mai preocupat de bucatareala deosebita desi ar trebui pentru regimul meu.mereu zic:de luni :)))) stii si tu cred povestea :)))
Raportează
Teiului 30 septembrie 2015  
O,da,stiu. Stiu. Sunt in plin proces de slabire!
Raportează
andruta 23 martie 2015  
Si eu ma declar fan Adi Hadean !!
Preparatele tale arata intr-un mare fel.. Nu am cumparat niciodata fenicul .
Raportează
Gabiuta 23 martie 2015  
Ooooo...este minunat.Eu fac sosuri cu el,il pun in asa numitul ratatouille care e de fapt un ghiveci in straturi de legume la cuptor,fac carne la cuptor pe pat de fenicul,etc...folosesc si crud la salate.E f bun si ti-l recomand din inima.
Raportează
andruta 23 martie 2015  
Uite, am sa-ti urmez sfatul si-am sa-l cumpar! Am vazut si eu multe retete care-l au pe lista de ingrediente. Nici anghinare n-am gustat..
Raportează
Gabiuta 23 martie 2015  
Incearca neaparat.Te vei indragosti.Trebuie numai sa stii f bine sa o pregatesti.Trasa in unt cu putina lamaie zic eu ca este bestiala.Nu am facut niciodata dar de mancat am mancat de multe ori gatita in felurite moduri..
Raportează
Maria0722 25 iunie 2014  
Multumesc pt tratatie ,au fost delicioase ! Mai vin in vizita! !
Raportează
Gabiuta 26 iunie 2014  
Te astept cu mare drag.
Raportează
olgutza 10 februarie 2014  
arata tare bine
Raportează
carmencitavio 9 februarie 2014  
Super apetisante!
Raportează
prajituri 3 februarie 2014  
arata foarte bine si sigur sunt tare gustoase
Raportează
olgutza 2 februarie 2014  
arata tare bine
Raportează
milly 2 februarie 2014  
Super!
Raportează
FELICITA 3 ianuarie 2014  
Apetisant.
Raportează
carmencitavio 28 august 2013  
Bun trebuie sa fie,super aromat!
Raportează
lalea 28 august 2013  
Este gustoasa, "inventia"?
Raportează
Gabiuta 29 august 2013  
Vreau sa zic ca nici nu ma asteptam la o combinatie atit de buna intre arome.Se imbina perfect.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.